keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Täällä taas!

Aloitin näiden villasukkien tekemisen jo kesäkuussa ja kun helteet tulivat tänne pohjoiseen Lappiinkin, heitin kutimen syrjään odottelemaan viileämpiä ilmoja. Nyt ovat illat pimenneet ja ilma jäähtynyt sen verran, että kutimien kilisyttely kiinnostaa jälleen. Mallin olen bongannut Pinterestistä ja värit omasta päästä. Lanka Novitan 7 veljestä, puikot 3,5. Ohje löytyy myös Novitan 2018 Syksy -lehdestä.


Adlibrikseltä tilasin tarjouksessa olleen "muita ihania - lempeä ja hulvaton käsityökirja", jonka ihanuuksia olen surffaillut sosiaalisessa mediassa. Ihan sormet syyhyää päästä tekemään muitaihaniatalvisukat ja vaaleanpunaharmaat lapaset omissa väreissä :).


Koko kesä meni töiden merkeissä ja työpäivän jälkeen lähdettiin koko perhe uimarannalle vilvoittelemaan, oli todellakin pitkä, kuuma kesä ja ai, että tykkäsin. Syksyn painaessa päälle pimenevin illoin ja kirpsakoin aamuin, on ollut melkoista totuttelemista aloittaa tuulilasin raaputtaminen kuin merkkinä edessä häämöttävästä talvesta. Ja kaamoksesta, pimeydestä, joka aivan kuin kietoutuisi ympärille kaikessa ankeudessaan.

Mutta onneksi on nojatuoli, lempipaikka, johon käpertyä villasukat jalassa kilisyttelemään puikkoja vinhaa vauhtia, jotta saisi aina uuden sukan alulle. Meillä tekemäni villasukat tulee käyttöön suitsait heti ja jonkin verran teen myös joululahjoiksi. Niin ja onneksi on myös joulu, tuo Kristuksen syntymäjuhla, johon tykkään valmistautua hyvissä ajoin. Lokakuussa aloitan aivan ensimmäiseksi tunnelmoinnin glögillä ja suklaalla kera jouluisen lukemisen. Tervetuloa lokakuussa kurkistamaan Miimupuun joulu -blogiin, jonne kirjoitan joulunalusvalmisteluista yms. jouluisesta.

Mennyt kesä toi kasvihuoneelta koko kesän tuorekurkkuja ja nämä pari kurpitsaa, joista toinen painaa 1 kg ja toinen 500 g. Vielä en ole päättänyt mitä niistä tekisin, kurpitsapiirakkaa ja vai pikkelsiä?


♥ Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti, se ilahduttaa mieltä ja sydäntä :)

Hiljaiseloa

Täällä blogissa on ollut hiljaista ja syy siihen on, että olen ollut aikalailla kiireinen. Käsitöille ei juuri ole jäänyt aikaa arjen ja työ...