sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Hyvää matkaa isä (+ohje taivasmatka sukkiin)

Suru saapui äkkiarvaamatta, odottamatta. 

Sanat eivät riitä kertomaan, miten tyhjältä tuntuu nyt, kun olet poissa. Siispä toivotan vain "Hyvää matkaa isä!" ❤.

EDIT:

Ohje koon 42 taivasmatka sukkiin.

Lanka: Novita 7 veljestä valkoinen 

Puikot: 3,5 mm 

Luo 53 silmukkaa ja jaa ne puikoille, 13 s per puikko. Neulo kaksi takakautta oikein ja kaksi nurin joustinta haluamasi mitan verran. Näissä sukissa 13 cm. Neulo sitten 1. puikon silmukat 4. puikolle ja aloita kantatilkku. Neulo 26 silmukkaa nurin. Oikean puolen kerroksella aloita vahvennettu kantapää ja nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja seuraava silmukka oikein. Jatka näin koko kerros loppuun. Seuraava kerros taas nurin. Neulo näitä kahta kerrosta yhteensä 26 krs. 

Kun olet viimeiseksi neulonut nurjan puolen kerroksen, aloita kantapohjan kavennukset. Neulo oikealla puolen samaa vahvennettua neulosta, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa. Tee ylivetokavennus (1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli). Käännä työ. Nosta ensimmäinen s neulomatta ja neulo 8 s nurin, lopuksi 2 nurin yhteen. Käännä työ. Jatka vahvennettua neulosta ja tee kavennukset molemmissa reunoissa, kunnes sivusilmukat loppuvat. 

Seuraavaksi poimi molemmista reunoista 13+1 s ja neulo ne kiertäen oikein. Neulo 2. ja 3. puikolla oikeaa ja tee kiilakavennukset: Neulo joka 2. krs 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus, kunnes joka puikolla on 13 s. 

Kiilakavennusten jälkeen aloita risti, joka neulotaan helmineuleena. 

1 krs. : Neulo 2. puikon alusta 11 s oikein, loput 2 s 1o, 1 n ja 3. puikon alussa 2 s 1o, 1 n, loput 11 s oikein. 2. krs.: 2. puikon alusta 11 s oikein, loput 2 s 1 n, 1 o ja 3. puikon alussa 2 s 1 n, 1 o, loput 11 s oikein. Toista näitä kahta kerrosta yht. 8 krs.

Neulo seuraavaksi poikkipuu: 2. puikon alusta 7 s o, loput 6 s 1 o, 1 n ja 3. puikon alussa 6 s 1 o, 1 n, loput 7 s oikein. Seuraavalla kerroksella ristin kohdalla 1 n, 1 o. Toista helmineule kerroksia yht. 8 krs. 

Jatka pystypuuta 4 silmukalla helmineuleena, kuten alussa yht. 16 krs. 

Kun kantapohjan pituus on kantapäästä mitattuna 20 cm, aloita sädekavennukset. Neulo joka puikolla 5 s o, 2 oikein yhteen, 4 s o ja 2 o yhteen. Seuraavaksi 4 välikerrosta ja sitten kavennus: 4 s o, 2 o yhteen ja 3 s o, 2 o yhteen. Neulo kolme välikerrosta ja toista kavennus samassa kohtaa kuin edelliset. Kun jäljellä on 8 s, vedä lanka läpi ja päättele huolellisesti. 


Toivotamme isä rakas hyvää matkaa,
sun täytyy tästä yksin jatkaa,
mut ’ seurana sulla on enkeleitä,
me hyvästelemme – silmissämme kyyneleitä. 






-Sanna-




2 kommenttia:

Jätä viesti, se ilahduttaa mieltä ja sydäntä :)

Hiljaiseloa

Täällä blogissa on ollut hiljaista ja syy siihen on, että olen ollut aikalailla kiireinen. Käsitöille ei juuri ole jäänyt aikaa arjen ja työ...