Niinpä ajattelin päivitellä tätä blogia muilla arkeani täyttävillä asioilla, kuten tänään tehdyllä pihlajanmarjahyytelöllä. Poimin eilen pihlajista marjoja, pesin ja pakastin ne ja keitin tänään hyytelöksi. Riistan kanssa erinomaisen hyvä lisuke.
Tässä resepti, jolla tein:
2 l pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 kg hillosokeria
Laita pihlajanmarjat kattilaan, lisää 5 dl vettä ja keitä n. 20 min miedolla lämmöllä. Valuta sitten mehustunut mehu siivilän läpi toiseen kattilaan, älä painele pihlajanmarjoja siivilää vasten, jottei hyytelöstä tule sameaa. Kuumenna mehu hillosokerin kanssa ja keitä n. 10 min., minkä jälkeen kaada hyytelö puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin (itse ruukaan laittaa 5 l:n kattilaan vettä ja kiehauttaa lasipurkit sekä kannet). Kun purnukat ovat jäähtyneet, nosta ne viileään. Jääkaappiin tai kellariin, jos semmoinen on.
Tämmöistä puuhastelua tällä kertaa. Nyt lähden poimimaan sieniä, kangas- ja haaparouskuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti, se ilahduttaa mieltä ja sydäntä :)