maanantai 16. syyskuuta 2024

Pihlajanmarjahyytelö

Kaikki aikanaan, niinhän se on. Päätin, että minun on turha stressata tällä erää keskeneräisten käsitöiden kanssa. Niiden tekemisen kun tulee tuottaa iloa ja hyvää mieltä 🩷.

Niinpä ajattelin päivitellä tätä blogia muilla arkeani täyttävillä asioilla, kuten tänään tehdyllä pihlajanmarjahyytelöllä. Poimin eilen pihlajista marjoja, pesin ja pakastin ne ja keitin tänään hyytelöksi. Riistan kanssa erinomaisen hyvä lisuke. 


Tässä resepti, jolla tein:

2 l pihlajanmarjoja
5 dl vettä 
1 kg hillosokeria 

Laita pihlajanmarjat kattilaan, lisää 5 dl vettä ja keitä n. 20 min miedolla lämmöllä. Valuta sitten mehustunut mehu siivilän läpi toiseen kattilaan, älä painele pihlajanmarjoja siivilää vasten, jottei hyytelöstä tule sameaa. Kuumenna mehu hillosokerin kanssa ja keitä n. 10 min., minkä jälkeen kaada hyytelö puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin (itse ruukaan laittaa 5 l:n kattilaan vettä ja kiehauttaa lasipurkit sekä kannet). Kun purnukat ovat jäähtyneet, nosta ne viileään. Jääkaappiin tai kellariin, jos semmoinen on. 

Tämmöistä puuhastelua tällä kertaa. Nyt lähden poimimaan sieniä, kangas- ja haaparouskuja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti, se ilahduttaa mieltä ja sydäntä :)

Pihlajanmarjahyytelö

Kaikki aikanaan, niinhän se on. Päätin, että minun on turha stressata tällä erää keskeneräisten käsitöiden kanssa. Niiden tekemisen kun tule...