Täällä pitkästä aikaa. Käsitöitä on tullut tehtyä pitkin kevättä ja kesää, heinäkuun helteillä pidin parin viikon tauon, kun oli niin tukalan kuuma, että kädetkin hikoilivat. Eikä nytkään kovin kylmää ole, kahtakymmentä astetta hipoo mittarissa.
Ihanan lämmin syksy, on kiva samoilla metsässä ja poimia sieniä, niitä on nyt tullut ihan kiitettävästi. Huomenna ajattelin lähtiä parin sadepäivän jälkeen uudestaan sieneen ja istahtamaan hetkeksi kutimien kanssa. Löysin tässä yksi päivä sopivan paikan levähdyspaikaksi ja käsitöiden kuvaamiseen.
Mutta siihen sienipiirakkaan. Tekaisin poimimistani kangasrouskuista iltateelle piirakan. Pohjaksi valikoitui Sunnuntain suolaisen piirakan valmistaikina kaupan pakastealtaasta ja esipaistetun pohjan päälle pyöräytin sieni-juustomassan. Alempana ohje.
Rousku-juustopiirakka
Pohja: Sunnuntain piirakkataikina (suolaiseen leivontaan)
Täyte:
1-2 sipulia
1 rkl voita
3-4 dl ryöpättyjä kangasrouskuja
1 dl sinihomejuustomurua
2 dl mustaleimaemmentaalia raasteena
2 dl turkkilaista jugurttia
1 dl kermaa
3 munaa
½ tl timjamia
½ tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
Painele piirakkataikina halkaisijaltaan 24 cm:n voideltuun vuokaan. Esipaista pohjaa 250 C° 10 min. Kuullota voissa pannulla pehmeäksi hienonnettu sipuli ja rouskut. Yhdistä juustot, turkkilainen jugurtti, kerma, munat ja mausteet, lisää sipuli-rouskusekoitus joukkoon ja sekoita. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista 20 min. 200 C°.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti, se ilahduttaa mieltä ja sydäntä :)