perjantai 25. toukokuuta 2018

Puutarhapuuhastelua

Puutarhassa tapahtuu kovaa vauhtia sillä aikaa kun käsityöt ovat mietinnän alla. Isot ja pienet samettiruusut ovat taimettuneet ja varhaisperunakin hyvällä alulla. Raparperista saa kohta ensimmäisen sadon ja ai että jo tekeekin mieli raikasta raparperimehua. Kasvua vauhditti tänne Lappiinkin ulottunut helleaalto.




Helteitten aikaan leikkasin kaikki angervot alas, haravoin mieheni kanssa pihan loppuun ja siistin kukkapenkkejä. Vuorenkilpi on useiden vuosien jälkeen alkanut viihtyä kivipenkissä ja on muuten helppohoitoinen ainavihanta.




Ensimmäiset kesäkukat tuli ostettua, mutta kylläpä oli vaikea valita, kun valikoimaa oli niin paljon. Olisi tehnyt mieli ostaa kaikki, niin kauniita olivat kaikki puutarhamyymälän kukkaset. Miljoonakellon laitoin romuromanttiseen amppeliin ja pelakat sekä marketat vanhaan rautapataan silmälle ja mielellekin iloksi. Siperianunikot ovat hiljattain puhjenneet kukkaan, kerrotut idänunikot nupulla.


Mieheni järjestellessä pihavarastoa löytyi tämän talon lehmien ja hevosen kelloja muutama sekä hevosenkenkiä, jotka ajattelin laittaa kauniisti esille. Kunhan vain keksisin sopivan paikan..


- Sanna

5 kommenttia:

  1. Hauskan näköinen puutarha teillä ja kuistikin on laitettu todella hienoksi. Mullakin on vielä tässä loppusyksystä puutarhan remppaus menossa, että laittelen juuri haketusta kaikkien istutusten alle, on kyllä hommaa! Kiva idea käyttää sisustukseen tuollaisia vanhoja lehmänkelloja ja hevosenkenkiä.

    VastaaPoista
  2. Kauniita yksityiskohtia teidän puutarha täynnä. Tulee oma lapsuus myös mieleen, kun vanhalta omakotitalon vintiltä löytyi myös samanlaisia hevosenkelloja remmeineen.
    Meillä alkamassa myös puutarhan kunnostus ja kasvihuone pitäisi mm. päivittää.
    Tutkin erilaisia vaihtoehtoja uuden katon varalle ja löysin esimerkiksi kennolevyistä tietoa täältä: https://akiro.fi/valokatteet-ja-kennolevyt/

    VastaaPoista
  3. Ihanan värikkäitä kesäkukkia! Itsekin puuhastelin koko kesän puutarhassa viherrakentamisen merkeissä kun ei päässyt matkailemaan tai festareille. Millainen tuo miljoonakello on hoitaa, onko helppohoitoinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miljoonakelloa tulee kastella usein ja kuihtuneet kukat nyppiä pois niin kukkii koko kesän. Hieman sanoisinko "ranttu" kesäkukka 😊

      Poista
  4. Nätti puutarha! Ostin vihdoin oman ensimmäisen omakotitalon tänä kesänä täältä Naantalista. Nyt on lääniä viherrakentamiseen. Ensi keväänä on siis toiveena saada kunnon kukkapankit ja pieni perunapeltokin pihaan.

    VastaaPoista

Jätä viesti, se ilahduttaa mieltä ja sydäntä :)

Hiljaiseloa

Täällä blogissa on ollut hiljaista ja syy siihen on, että olen ollut aikalailla kiireinen. Käsitöille ei juuri ole jäänyt aikaa arjen ja työ...